Tel: +420 608 887 925 | e-mail: michal@mk-produkce.cz

Obrat Broker Trustu vzrostl o třetinu a překročil miliardu korun (tisková zpráva)

Společnost Broker Trust dosáhla v loňském roce hrubého provizního obratu ve výši 1,04 miliardy korun, představuje to meziroční nárůst o 33 procent. Na českém trhu Broker Trust posílil svou pozici v objemu zprostředkovaných hypotečních úvěrů a oproti předchozímu roku také výrazně zvýšil objem prostředků v investičních vkladech.

Základem pro vysoký růst byla fantastická práce zaměstnanců a spolupracujících partnerů, za což jim patří velké poděkování a s ohledem na podmínky na trhu i náš obdiv. Také nás těší zájem nových partnerů. Z celkového počtu poradců, kteří přišli do broker poolů v roce 2016, si více než polovina z nich vybrala Broker Trust,“ říká Michal Knapp, generální ředitel společnosti a doplňuje další čísla: „Naši partneři v loňském roce klientům pomohli sjednat hypotéky za 17,7 miliardy korun, což je více než třetinový nárůst oproti roku 2015 (+ 35 %), trh přitom za stejné období rostl ‚jen‘ o 20 procent. V České republice nám na hypotečním trhu patří osmiprocentní podíl a jsme druhý největší zprostředkovatel hypoték.“ Úvěry zprostředkované společností přesáhly celkově 19 miliard korun.

Objem prostředků klientů pod správou poradců servisovaných Broker Trustem dosáhl téměř pěti miliard korun (4,8 miliardy Kč). Je to meziroční nárůst o 43,5 procenta oproti roku 2015.

Zájem klientů o investice dlouhodobě roste. To reflektujeme i v naší strategii. Ještě více jsme posílili náš investiční tým, do kterého na pozici investičního ředitele nastoupil začátkem roku Michal Valentík, jenž dříve působil například jako hlavní investiční stratég ČP INVEST,“ uvádí Michal Knapp.

Růst produkce o 30 procent z hlediska předepsaného smluvního pojistného zaznamenala společnost i v oblasti životního pojištění, ačkoliv v loňském roce trh jako celek klesal přibližně o dvě procenta.  V případě neživotního pojištění pak výsledky ukazují na meziroční růst o 33 procent.

Jako broker pool se Broker Trust zaměřuje na servisní a analytickou podporu svých smluvních partnerů – finančně poradenských firem i samostatných profesionálů. Rok 2017 bude podle Michala Knappa ve znamení dalších výrazných inovací stávajících online metodik a analytického software, které sestavuje na centrále Broker Trustu desetičlenný tým produktových analytiků. Prioritou je i zcela nová investiční platforma.

Finanční poradenství se mění, klienti i poradci jsou náročnější, stále více do našeho oboru zasahují vedle regulace i moderní technologie. Rozvoj IT a vzdělávání letos ještě více akcelerujeme. Zavedeme nové analytické nástroje. Vylepšujeme náš moderní poradenský portál BeTy, máme v týmu experta, který se naplno věnuje dalšímu zlepšování uživatelské zkušenosti. Intenzivně v tomto spolupracujeme přímo s finančními poradci a jejich zpětná vazba, preference a náměty pro nás hrají důležitou roli ve směřování celého systému,“ říká Michal Knapp.

Broker Trust spolupracuje v České republice s více než dvěma tisíci aktivních poradců, kteří mají v nabídce přes 500 produktů. Společnost v loňském roce potřetí v řadě získala certifikát Czech Stability Award udělovaný v rámci žebříčku CZECH TOP 100 v kategorii Nejstabilnější firma roku.

Tisková zpráva Broker Trust